logo

Kontaktujte nás

Máte ďalšie otázky, na ktoré ste tu zatiaľ nenašli odpoveď? Kontaktujte nás mailom, či telefonicky, požadované informácie radi doplníme.

kontakt

Ako správne zdielať údaje v zošite


Pre plnohodnotnú prácu v dokumente do ktorého súčasne pristupujú viacerí užívatelia v rámci siete, je potrebne nastaviť voľbu - zdieľaný zošit. Je to zošit, ktorého nastavenie umožňuje súčasné zobrazovanie zošita a vykonávanie zmien viacerými používateľmi. Každý používateľ, ktorý zošit uloží, uvidí zmeny vykonané ostatnými používateľmi.

V programe Excel môžete vytvoriť zdieľaný zošit a umiestniť ho v sieti, kde môžu jeho obsah súčasne upravovať viacerí používatelia. Ak sa napríklad každý z používateľov v pracovnej skupine podieľa na niekoľkých projektoch a títo používatelia potrebujú navzájom poznať stav všetkých projektov, skupina môže na sledovanie stavu projektov a aktualizáciu informácií použiť zdieľaný zošiť.

Ako vlastník zdieľaného zošita ho môžete spravovať ovládaním prístupu používateľov k zošitu a riešením konfliktných zmien. Po začlenení všetkých zmien môžete ukončiť zdieľanie zošita.

Na karte Posúdiť kliknite v skupine Zmeny na položku Zdieľať zošit.

V dialógovom okne Zdieľať zošit na karte Upraviť začiarknite políčko Povoliť zmeny viacerým používateľom súčasne. Táto voľba vám súčasne umožní aj zlučovať zošity.

Na karte Spresniť vyberte možnosti, ktoré chcete použiť na sledovanie a aktualizáciu zmien, a potom kliknite na tlačidlo OK.

Použite jeden z nasledujúcich postupov:

  • Ak ide o nový zošit, zadajte názov do poľa Názov súboru.
  • Ak ide o existujúci zošit, kliknutím na tlačidlo OK zošit uložte.

Ak zošit obsahuje prepojenia na iné zošity alebo dokumenty, overte prepojenia a podľa potreby ich aktualizujte.

Kliknite na kartu Súbor a potom na položku Uložiť

Pokiaľ budete chcieť zvýrazniť zmeny iných užívatelov na obrazovke postupujte nasledovne. V otvorenom zdielanom zošite na karte Posúdiť vyberte voľbu Sledovať zmeny a následne Zvýrazniť zmeny.

V dialogovom okne Zvýrazniť zmeny nastavte voľbu Zvýrazniť zmeny na obrazovke. Je možné zmeny filtrovať - kto? kedy? a kde? zmeny urobil.

V normálnom zobrazení sa všetky zmenené bunky automaticky zobrazia aj s komentárom zmeny, tak ako je vidieť na obrázku. Iná možnosť je zmeny zobraziť pomocou hárku histórie - Vytvoriť zoznam zmien na hárku.

Zoznam zmien sa vytvorí do nového hárku. Po zatvorení zdielaného zošitu sa hárok zmien automaticky odstráni.



Naši
partneri:  
Microsoft Partner Network Naši
klienti:  
DHL Danfoss Embraco Matador Osram Dalkia Slovenská sporiteľňa

           

close

Prihlásenie

Pre prihlásenie zadajte Vaše prihlasovacie meno a heslo, ktoré ste si zvolili pri registrácií. Ak ste zabudli heslo kliknite na obnovenie hesla.

Obnova heslaRegistrácia
Zobraziť heslo
Zapamätať
close

Odber newslettra

Zadajte nasledovné údaje a odoberajte zdarma Newsletter s aktuálnymi termínmi školení, typmi, trikmi a článkami z oblasti IT.

Polia označené hviezdičkou (*) sú povinné.
./
../../