logo

Kontaktujte nás

Máte ďalšie otázky, na ktoré ste tu zatiaľ nenašli odpoveď? Kontaktujte nás mailom, či telefonicky, požadované informácie radi doplníme.

kontakt

Podmienené formátovanie vzorcov v Exceli


Rady pre užívateľov, ktorí hľadajú vo svojich zošitoch vzorce. Návod ako rozlíšiť bunky, ktoré obsahujú vzorce a ktoré ich neobsahujú pomocou podmieneného formátovania a pár riadkov v kóde Visual Basic. V prípade, že by sa Vám nedarilo rád pošlem vzorové riešenie vo formáte xlsx.

Ak chcete vizuálne odlíšiť bunky, v ktorých sú vzorce, prípadne aj vzorce s funkciami, použite podmienené formátovanie. V tabuľke, kde máte vzorce, je treba najprv vložiť názov CellHasFormula a do rubriky pre odkaz natypovať =GET.CELL(48,INDIRECT("rc",FALSE)). Funkcia GET.CELL je funkciou, ktorá sa používala v makrách Excelu 4.

V tabuľkách Excelu 2007 sa môže použiť iba nepriamo, napr.

Public Sub vzorce()

    Worksheets(1).Activate

    ExecuteExcel4Macro("GET.CELL(48)")

End Sub

Aargument 48 vo fiunkcii GET.CELL znamená, že ak je v bunke vzorec, funkcia vráti TRUE, ak nie, FALSE.

Podmienené formátovanie

Potom vysvieťte bunky so vzorcami - v tomto prípade oblasť B2:D9. Kliknite v úvodnej karte DOMOV a zvoľte podmienené formátovanie.

Podmienené formátovanie 2

Zvoľte prvú podmienku - vzorec, a zapíšte do vedľajšej rubriky CellHasFormula tak ako to vidíte na obrázku. Formát nastavte na výplň – bez farieb. Pôvodný formátovanej oblasti B2:D9 je nastavený na červenú výplň.

Podmienené formátovanie 3

Druhá podmienka upravuje formát prázdnych buniek (Tiež budú mať nastavenú výplň na bezfarebnú).

Podmienené formátovanie 4



Naši
partneri:  
Microsoft Partner Network Naši
klienti:  
DHL Danfoss Embraco Matador Osram Dalkia Slovenská sporiteľňa

           

close

Prihlásenie

Pre prihlásenie zadajte Vaše prihlasovacie meno a heslo, ktoré ste si zvolili pri registrácií. Ak ste zabudli heslo kliknite na obnovenie hesla.

Obnova heslaRegistrácia
Zobraziť heslo
Zapamätať
close

Odber newslettra

Zadajte nasledovné údaje a odoberajte zdarma Newsletter s aktuálnymi termínmi školení, typmi, trikmi a článkami z oblasti IT.

Polia označené hviezdičkou (*) sú povinné.
./
../../